Pagini

Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

22 august 2011

Atacul Orientalilor- ziua I

Data: 22.08.2011

Traseu: Romuli-Valea Stramba-Vf Batrana-Vf Buhaescu-Vf. Pietrosu-Caldarea Buhaescu( M. Rodnei)

Iata ca a venit vremea mult asteptatei tabere de vara. Pana in Maramures am ajuns cu trenul accelerat, iar dupa o calatorie de o noapte, la 5 eram in Romuli, undeva pe langa Borsa. De aici am plecat in aceasta aventura.
Adormiti, am impartit ce mai era de impartit si am pornit direct sa atacam, pentru inceput, Muntii Rodnei. Cum la ora aceea tot satul dormea, am gresit din start drumul. Dupa o penalizare de vreo jumate de ora si cativa kilometri, eram la intrarea pe Valea Stramba, iar drumul nostru spre necunoscut avea sa inceapa.
 Hai la drum!
 
Pentru inceput am avut de strabatut cam 12 km, pe un drum forestier. Prima masa din tabara a avut loc chiar in mijlocul drumului forestier.
 Odata cu prima urcare mai sanatoasa, spre Varful Batrana, au aparut primele semne de oboseala si ne-am dat seaman, cam cat de grei sunt rucsacii nostrii. Al meu cantarea 17 kg fara cort, plus ca dupaia, am tot luat bagaje de pe la gagici.
 
Cum ritmul scadea dramatic, si mi-am dat seama ca ne va fi destul de greu sa ne urmam planul in conditiile acestea, am inceput sa fac cate doua drumuri. Urcam repede cu ruxacul meu, alergam inapoi la vale si m-ai aduceam un rucsac.

 A doua oara cand am urcat pe Batrana, am crezut ca am vedenii, cu 5 minute inainte erau doar vreo 10 ai nostrii, acum sunt vreo 50. De unde au aparut astia toti, in pustietatiile astea. Dupa ce am schimbat cateva vorbe cu ei, am aflat ca sunt polonezi si ca vor campa, unde campam si noi.
 
In principiu greul trecuse, deoarece facusem deja cea mai grea urcare, dar totusi, deja orice bucata de urcare ne punea probleme, deja fetele aveau basici la picioare. 

Incepusem sa realizam ca planul de acasa nu prea se potriveste cu cel din targ, dar imi doream atat de mult sa duc pana la capat povestea, incat as fi facut orice mi-ar fi stat in putere. De aceea, am inceput sa duc si cate 2 ruxaci, numai pentru a mentine ritmul.

Cum cativa doream sa ne abatem de la drum pentru a urca pana pe Pietrosul( 2303 m), cel mai mare varf din Rodnei, dar si din Orientali, am hotarat sa campam sub Vf. Buhaescu.

Eu, Cornel, Iuli, Gabi si Claudia, am dat o fuga pana pe Pietrosul. O mica sesiune foto, admiram privelistea, Orasul Borsa, care se afla exact sub noi, tinutul maramuresului, Muntii Oas-Gutai-Tibles-Maramures( Atacul Orientalilor- partea a-II-a), se vede bine si Ucraina, dar nu aveam mult timp la dispozitie, caci se lasa noaptea si trebuia sa pregatim si masa.
 Vf. Pietrosul
 Borsa vazuta de pe Pietrosul
 
Coboram inapoi la compatriotii nostrii si apoi montam tabara, respectiv 2 corturi si prelata. George a incercat sa faca un orez, dar nu prea i-a iesit, Anda a pregatit o tacanita din crenvusti, dar dupa o zi lunga de carat rucsaci ce treceau cu mult peste 20 de kg si dupa o noapte de calatorit cu trenul, aceasta cina nici macar nu s-a simtit in stomacele noastre, ce se asemanau unor aspiratoare. Norocul a venit insa de la pastele mele Tortellini, pe care, credeam eu, ca le voi manca, cand ma voi avea timp sa bag si cate o alergare individuala si voi avea nevoie de un plus de carbohidrati. 

Bun, mancam, spalam vasele, se lasa si bezna, incercam sa socialzam putin cu amicii nostrii polonezi si apoi somn. Si ne bagam la somn, 5 in cortul de 4 persoane a lui Iuli, care dormea la prelate cu George, iar eu cu cele 3 gagici intr-un cort de 3 persoane sau de 2. Mi-am dat seama ca nu prea am cum sa incap si m-am decis sa ma culc in supratenta lui Iuli. Asadar am mutat toti rucsacii in supratenta fetelor si le-am blocat, de nu au putut sa iasa din cort, pana cand ne-am trezit si le-am dat la o parte rucsacii.
 
Gata, prima zi s-a incheiat, rupt de oboseala, nu prea am avut timp sa trag o concluzie, dar deja aparuse-ra cateva semne care puneau la indoiala reusita turei.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Etape(click pentru vizionare):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu