Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

30 octombrie 2010

Prin Crai

Cand:30-10.2010
Cine:Eu, Iuli,Cata Semeniuc si Horia
Unde : Piatra Craiului : Curmatura-Ascutit-Piscul Baciului- Grind-Table-Prapastiile Zarnestiului
Tura organizata de Iuli, dar planificata mai mult de mine cu o zi inainte, in timp ce eram la un vin fiert, in gara, in Busteni.Dupa mai multe variante, toata creasta intr-o zi, toata creasta in 2 zile, doar creasta nordica, a ramas ca ne vedem la autobuzul de 7 si 20 in Autogara 2 . Dupa ce Cornel a dat mass, tura in Crai- luati legatura cu Balan, am inceput sa fiu asaltat de telefoane. No si pe unde mergi maine, stai frate ca eu tocmai ma intorc din Bucegi ,is in Busteni, vorbiti cu Iuli.

Ajuns pe la 11 acasa din tura din Bucegi, m-am bagat direct la somn, dar ceasul cand a sunat la 5, cine sa-l mai auda. Noroc ca m-a sunat Iuli pe la 5 jumate, si astfel mi-am batut recordul de rapiditate, m-am imbracat in aceleas haine ca-n tura precedenta, la ruxac nu am umblat, m-ai aveam juma de salam, iau repede un borcan de gem, o paine si dute la autobuz.

Afara frigalaul de pe lume, pana am asteptat autobuzul 17 la Selgros, mai aveam un pic si-l luam in brate pe Iuli. In autogara ne-am intalnit cu Horia, membru nou, dar care promite multe :D .

Pe la 8 si 20 am ajuns in Zarnesti , aici trebuia sa ne intalnim cu Cata Semeniuc, il sun, nu raspunde, si atunci noi am luat-o spre Gura Raului. Pe drum ma suna Cata, imi zice ca acum s-a trezit si ca ne prinde din urma. La fantana lui Botorog facem o pauza scurta de a potoli putin foamea, intre timp vine si Cata si astfel spre Curmatura.

Creasta Pietrii Craiului

Pe la 10 jumate eram la Curmatura, aici ne-am aprovizionat cu apa si ne-ma decis sa nu mai urcam prin Turnuri, ca ne-am lungi prea mult si sa urcam pe Padinile Frumoase direct in Ascutit. La Cabana ne-am mai intalnit cu Raluca noastra din CPNT si cu Bogdan de la Parc. I-am salutat si pe ei, am stat la un pahar scurt de vorba si apoi la deal.

Urcarea spre creasta am facut-o destul de lejer, la un ritm scazut. De cum am iesit din padure si am dat in gol alpin, ne-a intampinat o caldura, care te-ar fi putut face sa zici ca inca e vara. Astfel am inceput, rand, pe rand sa dam jos din haine. Vremea superba, am prins 2 ture excelente, din punctul de vedere al vizibilitatii. Se puteau admira, Leaota, Bucegii, Baiului, Grohotis,Ciucasul, Piatra Mare, Postavarul, Muntii Intorsurii, se vedea si pasul Oituz, insotit de Nemira, unde de afla si Varful Sandru J. Apoi spre nord se infatisau Hargita, Calimani, Gurghiu, si inca cativa care insa nu-s sigur care erau. Spre Vest, Fagarasul cu impunatoarele sale muchii dominau peisajul, insa nici Iezer-Papusa si Persanii nu erau de lepadat.Gandul mi-a fugit putin spre iarna, la un schi de tura in Iezer, dupa cum am spus, si o sa o mai spun , Iezerul este paradisul schiului de tura in Romania.

Ajunsi in creasta, la Ascutit, ne-am pus la masa. Aveam o foame de lup in mine, deoarece, de dimineata am plecat pe graba si am cam neglijat mancarea.

capra neagra

Bucegiul:Bucsoiul si Costila
Apoi am luat-o pe creasta spre Varful La Om ,numit si Piscul Baciului, cel mai inalt varf din Piatra Craiului.
Horia
Fagarasul
Creasta Nordica si Piatra Mica
Iezerul
Bucegi-Vf Bucsoiul
pe varf
Creasta Sudica
Din varf am coborat la refugiul Grind, apoi in Table si apoi spre Zarnesti prin Prapastiile Zarnestiului.
cainele-cel mai bun prieten al omului

Dupa ce am trecut de Table s-a lasat si noaptea. Iar spre Brasov am venit cu trenul de 9.

2 comentarii:

  1. ca bine zici cu Iezerul. Chiar e cel mai bun munte pentru schi de tura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da cum iti cari schiurile????????????????????????????????????????

      Ștergere