Pagini

Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

13 august 2012

Retrospectiva- Pregatiri UTMB

A trecut foarte mult timp de cand nu am mai postat nimic…Dar asta nu inseamna ca nu am mai facut nimic, ci am facut atatea incat nu am mai avut timp sa stau sa palavragesc...Ce am facut in ultimul timp….Am alergat, am biciclit, am invatat, m-am licentiat, m-am distrat…

Asadar o sa fac o scurta retrospectiva

8 iunie- 7 iulie: Maraton de Marathoane, o luna si 8 concursuri.

·     -8-10 Iunie: Mountain Bike Marathon 3 Mountains: 3 concursuri, 3 etape, 3 munti, 2 prieteni, un Lucian Clinciu si o echipa Carpathian Man+ CPNT
Un concurs de povestit nepotiilor, un concurs de care imi voi aminti tot timpul si o aventura despre care se va vorbi mult timp de aici incolo.
Cine este interesat, Alex a scris o super relare despre cursa: click aici
Sa-ti traiasca fata Alex!!!!!
 Echipa Hoinarii la 3 Munti 2012
 Leaota
 greu la deal
 Bucegi
-16 Iunie: Retezat Trail Race: cursa de Trail Rapid, care chiar de la prima editie s-a impus prin peisajul superb si prin tehnicitatea traseului. Cu avantajul cunoasterii traseului si cu o pregatire specifica, am reusit sa ma clasez pe locul II la Open.
Fara sa se limiteze la un concurs in sine, aceasta a fost o intalnire intre prieteni, cu stat peste noapte la focul de tabara, cu depanat amintiri si consolidat prieteni, cu o tura a doua zi, cu acei cu care cu o zi in urma te intreceai. Cine a fost prezent anul acesta sigur nu va rata nici la anul, cei care au lipsit anul acesta, cu siguranta nu o vor face la anul.



-23 Iunie: Mures-Olt Marathon: Un concurs intr-o zona frumoasa, cu un traseu frumos, cu cateva puncte de imbunatatit la organizare. La final a rezultat o iesire reusita, cu un loc I atat la categorie, cat si la Open

-30 Iunie: Cozia Mountain Run: Un eveniment caritabil, de bun gust, in masivul aparte al Coziei. Cu toate ca am iesit pe locul II la Open si la Categorie, am avut timp si sa ma bucur si sa savurez peisajele.

 -01 Iulie: Duatlon Tara Birsei: La doar o zi de Cozia, eram la datorie in Rasnov, unde am concurat la Stafeta Avansati, alaturi de Lucian Clinciu in Sponser Team. Eu am alergat si Luci a biciclit, la final am terminat a cincea stafeta.

-07 Iulie: Maraton Apuseni: Dupa o saptamana cu cate maxim 2 ore dormite pe noapte, cu 3 zile inainte de liceenta si cu o oboseala cronica rezultata in urma atator concursuri, am fost prezent si pe dealurile Apuseniului pentru a alerga. Atmosfera de exceptie si organizarea ireprosabila nu m-au lasat sa lipsesc. Cu toate ca pe la km 20 nu eram nici in primii 10-15, la finish am ajuns al treilea la Open si al doilea la Categorie.

 Intre atatea maratoane am reusit sa gasesc echilibrul si sa fiu in continuare un student constincios si astfel mi-am dat si liceenta si am luat-o cu brio. Ce urmeaza… habar nu am…

 Urmatorul obiectiv, adica unul dintre cele mai importante obiective ale acestui an a fost Marathon 7500. Asadar mi-am permis si eu o pauza de un weekend, in care m-am plimbat prin Muntii Fagaras
 O promisiune mai veche si am ajuns la freza asta:))
 Vf. Piscul Negru
 Refugiul Fereastra Zmeilor
 Valea Vistei

Sa revenim la Marathon 7500, cu aceeasi echipa de anul trecut, respectiv Eu si Nusu, upgradata de la SiNu la Sponser SiNu. Cu toata ca la start aveam concurenta serioasa prin Vlad Florin si Munteanu Florin si o echipa de polonezi, am reusit sa castigam tura lunga cu timpul de 19 ore si 20 de minute.
 Pe primii kilometri
Piciorul Pietrii Arse
Incurajat de mentorul si unul dintre cei mai buni prieteni, Dani Spulber.  S-a intors roata, acum 2 ani eu il incurajam si el castiga...
Finish
Sponser Sinu

Cu aceasta ocazia mi s-a indeplinit un vis, acum incep sa se deschida orizonturi noi si primul pe lista viselor este Ultra Trail du Mont Blanc, la care voi lua startul pe 31 august.

Dupa 7500 a venit vacanta, Vama Veche, Tyulenovo si Kamen Briag (Bulgaria).
Sarituri
Kamen Briag
Tyulenovo
High Line


Deabia ajuns in Brasov, am dat o fuga cu Cornel prin Azuga si apoi fuga la Retezat Maraton.

Vf. Cazacu

In Retezat nu prea a fost concurenta, asa ca am facut o plimbare cu prietenul meu Loli( Ladislau Suciu), salvamontist in zona si am terminat maratonul dupa 6 ore si 20, amandoi impreuna pe locul 1.
Start
Bucura

Dupa cum spune vorba, calatorului ii sade bine cu drumul nu am apucat sa stau cateva ore acasa, ca am si pornit intr-o calatorie pe biciclete prin tara. Mai multe detalii click aici. 
Plutonul
Pauza de hidratare cu pepene si cola in Baraolt
Refacem rezervele de H2O
Drum comunal- caldura mare
Singurul cuvant romanesc din tot satul San Paul
Coborarand din boschetii in care am dormit ascunsi de musafiri nepoftiti
cu toata viteza inainte
Orientare rutiera

Venit din tura de bicicleta, am plecat direct iarasi in  Azuga, la o tura de vreo 30 de km de alergat si apoi directia Sibiu-Paltinis, la Maratonul Cinderel In Alergare. Oboseala si-a spus cuvantul si prima jumatate am mers destul de incet. Pe a doua jumatate mi-am mai revenit, am reusit sa recuperez si am terminat maratonul in 3h 50, pe locul II la Open si la Categorie.
la linia de start
Start
Podium Open Marathon
Maraton Piatra Craiului se apropie cu pasi rapizi

Acum am ajuns pe acasa si incerc sa odihnesc un pic, nu de alta dar in mai putin de 3 saptamani ma asteapta cei 166 de km in jurul Mont Blancului. Weekendul acesta voi participa la Noaptea Iorgovanului in Retezat, weekendul viitor plec spre Franta, unde voi participa la Olimpiada Alergarii Montane, asa cum mai este supranumit Ultra Trail du Mont Blanc.

Reportaj Eurosport despre Ultra Trail du Mont Blanc:

Cam atat,
Numai bine!


aaa da, pana acum am strans 440 de km alergati in 2012 in concursuri, fara sa pun la socoteala antrenamentele si fuga dupa trenuri si autobuze :)) Daca mai socotim si cele7 concursuri de schi de tura si cele 3 marathoane mountain bike, se strange ceva miscare.....

6 comentarii:

  1. Bravo tatiii! Odihnește-te nițel și dă-i tare acolo, să nu mă faci de rușine :-p

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandru Porancia13 august, 2012 17:42

    Felicitări Silviu Bălan! Eşti un exemplu de ambiţie şi devotament!

    RăspundețiȘtergere
  3. Florin Caprita13 august, 2012 21:07

    Felicitari Silviu pt performatele reusite! Esti de admirat, ai reusit sa realizezi atatea lucruri cu un program atat de incarcat. Sincere aprecieri din partea mea si iti spun ca esti un exemplu de urmat! Bravo,tine.o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  4. extraordinar, bravo! bravo pentru ambitia cu care izbutesti sa duci la bun sfarsit toate nebuniile! mare exmplu ne esti si multumesc pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo Silviu! Ma bucur ca ai gasit timp sa scrii aici.
    Multe succese in continuare!

    ps: spune-mi daca vrei sa-ti trimit poze de la maratonul din retezat (4 august)

    RăspundețiȘtergere