Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

9 februarie 2012

Weekend in Sugas Bai

  • Cand:27/29-01-2012
  • Unde: Sugas Bai, Covasna
  • Cine: CPNT & CovAlpin
  • Activitati: Curs schi alpin; Schi de tura; Repetitii cultural; Gulas& tocana de fasole: ))

Inca de la inaugaurarea CovAlpinului aveam in vedere un weekend de schi in Sugas. Locatie aveam, zapada aveam si cum acesta a fost cam singurul weekend, in care sa nu fie vre-un concurs, sau alta activitate si cum m-au mai tot rugat cate unul, altul sa fac un curs de schi alpin, ne-am zis” SA FACEM” : )) prietenii stiu de ce …Bun… Vineri seara am ajuns la locatia cu pricina, o duba si o masina mica, pe la 22. Pana sa se faca pastele cu branza de la oile lui Postoaca, eu am dat o tura de recunoastere pe partiile de acolo. Cipri m-a condus pana la partie, apoi pe foci si la deal.

Scurta prezentare, partia mare, singura care se poate numi partie defapt, are cam 200-300 m denivelare si cam 500-600 m lungime. Partia este dotata cu un teleschi si cu nocturna. Teleschiul este destul de ieftin: 10 lei, 6 urcari.

Nici nu m-am incalzit bine si am si ajuns in varful partiei. Aici am avut o mica altercatie cu nea tractorist de pe ratrac, care tot urla la mine in ungureste. Intr-un final ii dau de inteles ca nu inteleg si-mi spune nu am voie pe partie.Eu calm, stai nea’ linistit ca ma dau prin padure.  Asa si ma gandeam defapt, dar am zis, hai sa fac o tura de incalzire pe partie. Nici nu incep sa cobor, ca un claxon de tirist isteric ma sperie.   Te’n aripa de handicapat, zici ca facusem nu stiu ce crima.

Imi era clar, a doua tura era compromisa, asa ca zic sa ma dau pe partia mica. Numai ca partia mica, era prea mica, asa ca am urcat in foarfeci toata partia, fara sa-mi deblochez legaturiile.

Multumit ca m-am miscat totusi putin, m-am intors inapoi, unde artistii nostri, erau in focurile creatiei. Am halit pastele, o bere si la somn.
planuri de bataie pentru a doua zi
menestreii nostrii

A doua zi m-am trezit la 7 sa invat. Am invatat pana la 10 si pana am mancat s-a facut 11.
La curs au ramas: Bogdan, Postoaca, Catalina, George, Freddie si Timea, iar ceilalti au plecat in tura. Pana pe la 3, 4 am stat pe partie, apoi am facut si noi o tura pe dealurile alea.  Ne-am invartit noi pe acolo, pana ne-am plictisit si am coborat pe partie. 


Apoi am mai ramas, de am mai facut cateva urcari pe partie si ne-am intors, la sediul CovAlpin.

Pe seara am iesit cu Dan si Cipri la un schi de partie. Ne-am dat cu teleschiul, pana au inchis, apoi eu am ramas singur si am mai bagat 3 urcari pe foci.

Intors la confratii mei, acestia deja mancase, dar nu era bai, pentru ca ramase-se destul gulas, pentru inca 10 infometati ca mine.
 unii la masa/ altii la schi
mi-a mai ramas si mie o portie :))

De aici incolo si-a intrat Freddie in calitate de maestru de ceremonii. La un moment dat i-am dat si eu o mana de ajutor.

publicul


Duminica dimineata, am facut o tura pe acolo, prin padure: )). Am  urcat…, am coborat spre Satul Vilcele, am urcat pe Vf. Gorgo, am revenit la partie, inca 2 urcari pe foci, apoi pe teleschi pana la epuizare : )).


Varful Gorgo- extrem :))

Masa de seara a fost constituita din fasole, iar Smendre ne-a demonstrat inca odata, ca ne cam domina dpdv al mancatului. 

intre timp altii se ocupau de mancare
Asteptand:"Sa se faca!!" :))

Si s-a facut
Si s-a mancat:))

Acestea fiind spune, ne-am intors fiecare la casele noastre. A fost un super weekend, de relaxare pt unii, de antrenament pt altii.

Numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu