Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

18 septembrie 2011

Canionul Cioranga

18-09-2011

A doua zi dupa Duatlonul Cetatea Brasovului(vezi aici), ne-am hotarat sa facem o tura-n Crai. 

Din Brasov am plecat eu, Smendre, Bogdan mic si Cezar. In Zarnesti ne-am intalnit din greseala cu Iuli, care vroia sa faca si el o tura cu Paula din Zarnesti. Cica ma cautase cu o seara inainte, dar din cauza chefului de dupa duatlon, nu a avut pe cine gasi : )). 

Asadar ne-am unit fortele si am plecat spre Plaiul Foii. Aici am lasat masina si am continuat spre Refugiul Sperantelor, zis Ascunsa. Ne-am hotarat sa abordam Canionul Cioranga si din cresta vedem noi pe unde ne intoarcem.

Valea in sine este foarte ingusta, de aceea este numita si Canion. Are si cateva saritori mai serioase, care necesita asigurate. Defapt doar intr-una este musai sa te asiguri, in rest am folosit coarda doar pentru increderea unora dintre noi.

Saritoarea mare ne-a luat ceva timp sa o parcurgem. Smendre s-a dus cap, apoi rand pe rand,  pana cand am urcat eu ultimul si am dezechipat. In total am pierdut aproape 3 ore doar la aceasta saritoare, deoarece am fost cam multi, respectiv 6. 

In creasta am ajuns destul de tarziu si aproape ca se insera. Dupa ce am facut o pauza de masa in Refugiul Varful Ascutit, am coborat inapoi la Ascunsa, pe Braul Cioranga Mare.  De aici am continuat pe drumul pe care am urcat, spre Plaiul Foii. 

Dupa un concurs si o tura destul de solicitanta in 2 zile, m-a ajuns destul de tare, dar in urmatoarea zi, am plecat in Nucsoara, un sat in partea sudica a Muntilor Fagaras, pentru a urca pe Moldoveanu cu bicicleta. 
Va urma…
La Malul Galben
Refugiul Sperantelor sau Ascunsa
Intram in Vale/Canion
O prima saritoare
Saritoarea mare
Smendre pleaca cap
Urca si Cezar
Paula
Iuli
Bogdan in regrupare
Urc si eu
 O balustrada
Incepem sa luam altitudine si sa ne apropiem de creasta
Intersectia cu Valcelul cu Fereastra

Creasta
Grupul
Artistic
Apusul in creasta

2 comentarii:

  1. foarte tare un traseu bine ales ....ma bucur ca poti sa ne dai si noua (cei ce nu prea au timp pentru astfel de avenuri) o mica parte din experienta ta de om al muntelui intradevar un om al muntelui..........bv tineo tot asa ....multa bafta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ne-a placut mult si noua Cioranga. Saritoarea cea mare am abordata prin stanga, nu direct. Iar apoi, am facut acelasi traverseu pe care il observ si in pozele voastre! bravo :) felicitari pt tura!

    RăspundețiȘtergere