Pagini

Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

31 mai 2010

Cheile Rasnoavei

29-30.05.2010: weekend de relaxare in Cheile Rasnoavei
activitati: mountain-bike, alpinism, tiroliana , orientare, bere

Initial trebuia sa plecam de vineri seara , dar ploaia ne-a dat planurile peste cap , asa ca am plecat sambata dimineata .
Din Brasov am plecat singur cu bita , pe drum m-am intalnit cu Smendre care era cu duba si mergea in aceeasi directie.
Pana la intrarea in Chei , toate bune si frumoase , numa’ca aici , surpriza , un baiat statea la bariera si cerea bani pentru intrarea in Chei (ce dracu !!??). Dupa cateva tentative , esuate , de ai explica ca eu sunt pe bicicleta nu intr-un autoturism, acesta imi arata un indicator pe care scria ca oricine trece prin Chei trebuie sa plateasca. Cand mi-am dat seama de situatie , dai si injura .Cum dracu sa dau bani ,pentru a trece prin chei ,cuiva care ii ia abuziv , ia auzi frate , numai de cate ori n-am strans cu CPNT-ul gunoaie din Chei si astia acum imi cer bani .Nu imi este de bani , ci de gest , plus ca nu fac nimic cu banii. Pan’la urma ma enervez si ii zic ca nu o sa vada nici un ban , si ii si spun ca o sa ocolesc bariera prin padure.
Ocolesc bariera si ajung la Bolovanul Prostului, aici forfota mare , ma intalnesc si cu restul lumii .Tiroliana , rapel , orientare , cocotz , toata lumea in plina activitate. Eu aleg insa o tura de bitza.

Traseu :Cheile Rasnoavei-Muchia Tocilita-Poiana Secuilor-3 Brazi- Paraul Rece-Predeal-3 Brazi- Poiana Secuilor-Muchia Tocilita- Cheile Rasnoavei

Nici n-am plecat bine in tura , ca dupa vreo 3 km mi s-a rupt lantul.Cum bine inteles nu aveam cheie de lant , m-am intors inapoi si l-am asteptat pe Dani , care mi-a adus o cheie de lant si apoi mi-am reluat din nou tura.



Pe coborarea din Paraul Rece spre Predeal m-a prins o ploaie torentiala .In Predeal am facut o pauza de masa , respectiv, mi-am cumparat dintr-un magazine turta dulce si rahat.Intre timp a trecut si ploaia.
Dupa aceea m-am intors in Chei si am petrecut alaturi de prieteni pana spre dimineata

Duminica dimineata , Bejan ,a mai pus o mansa , dar nimeni nu mai avea chef de nimic , asa ca ne-am dus in Talex de am baut un suc. Apoi am mers la Bejan si am mancat o pizza si apoi spre case.

3 comentarii:

  1. Fir-ati voi sa fiti cu zona aia a voastra! Frumoasa zona Cheilor Rasnoavei! Saluta-l si pe Dani din partea mea si ne vedem la Medias Silviule.

    Numai bine si cat mai multe ture (si antreneaza-te si la bere ca facem un concurs cand ne intalnim)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bita aia e cam cu ghinion. Cum poti sa pleci fara kit de reparatie?! ;))

    Ture frumoase in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate in privinta taxei. M-am plimbat prin toata tara si nu am intalnit asa ceva.Sunt niste excroci, cei de la primaria din Rasnov.

    RăspundețiȘtergere