Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

20 februarie 2010

Semimaratonul Piatra Mare de Iarna

Data:20-02-2010
Traseu: Dambul Morii- 7 Scari ( cu ocolirea scarilor prin dreapta , punct rosu) – Cabana Piatra Mare- Drumul Familiar- Dambul Morii
Distanta:14 km ; Diferenta de nivel :930 m

Stiam de acest concurs de ceva vreme , dar tot ma batea gandul sa merg la cel din Vladeasa dar din cauza sesiunii si din cauza ca nu eram prea antrenat , m-am hotarat sa vin la acest concurs , mai ales ca e la mine acasa.
Planul era sa ma bag la schi de tura , dar mi-am schimbat planul cu o seara inainte , deorece pe zapada aia (care defapt lipsea) nu aveai ce schia si m-am bagat si io la trekking.
Am mai convins sa ma insoteasca si pe :Cata Chitzu , Cornel , Gabi si pe Teddy , care era la prima participare ca un concurs de gen iar Diana a fost de una singura echipa de sprijin si vreau sa-i multumesc pe calea asta :D .
Se anunta o zi faina , ne-am intalnit pe la 8 jumate in Darste , apoi am plecat spre Dambul Morii.
La fata locului multa lume , lume valoroasa , si as putea sa-i amintesc aici pe : Adi Bostan , Mihai Orlean , Nusu si surorile Cornelia si Silvia David.Acest lucru ma speriat un pic ,in gandul meu ‘ sa intru in primii 10 , ce sa-mi mai apar locul 1 castigat la ultima editie’.
Ma inscriu , schimb vorbe cu oameni de prin toata tara , prieteni de-ai nostri de pe la concursuri , ma echipez si-s gata de start.
Ne uram bafta si Start.Am plecat de la start destul de tare, fiind al doilea , primul fiind triatlonistul Alex Diaconescu. In spate era un grup de 4 oameni ,in care era si Nusu, dar care pana la 7 Scari m-au depasit.
Despre portiunea de pana la 7 Scari ce pot sa spun , greu frate , adica se alerga intr-un ritm criminal, cel putin asa mi s-a parut mie . Se simtea lipsa de atrenament datorata sesiunii dar si faptului ca alergam in zapada, adica eu nu am antrenament la alergat pe zapada , noh pe zapada alerg cu schiurile de tura. Despre zapada , ca naiba , foarte apoasa , imediat dupa start udandau-ma.

La intrarea in ocolitoare pe Nusu nu il mai vedeam , dar aveam cam la 300 de metrii grupul de trei alergatori iar ulterior am aflat ca tot cam la distanta asta era Cornel in spate.
Incepe urcarea adevarata HI-HI, incep sa recuperez distanta. Pe parcusul traseului Adi Bostan , care era in afara concursului , fugea in fata ne facea poze , ne incuraja si ramanea in urma, apoi iar fugea in fata ne facea poze , ne incuraja si tot asa.
Mihai Orlean si Cornel
Gabi
Cata si Silvia David
Urcarea pana la Cabana a fost demential de faina , m-am simtit foarte bine .
La Cabana am ajuns al treilea , pe urcare depasindu-i pe cei trei, am trecut prin post si la vale . Cei trei erau destul de aproape de mine dar gandeam ca nu-i nici un bai , pentru ca eu sunt destul de bun pe coborare , adica ii dau ‘Blana’ .
Greseala : de la Cabana am fost nevoit sa fac urme prin zapada de pana la coapse , iar cei trei au venit pe urmele mele . De la intrarea in padure a inceput adevarata competitie , am stat destul de mult primul , dar cei din spate ma presau rau , era bataia pe locul 3. Apoi restul pot descrie prin rugby, tot timpu intra cate unu in fata , dadea de zapada nebatuta si cabeau pe burta , se ridicau si ramanea primul . Eu asemanam miscarilor cu placajele de la rugby . Dupa poiana de sus am ramas ultimul in grup, dar eramfoarte aproape unul de altul.
Intrati iar in padure dam de gheata, eu ii dau ‘Blana ‘ la vale , aveam viteza foarte mare si un pas cat de gresit m-ar fi proiectat cu siguranta in vreun copac. Dar intre timp ceilatlti parca zburau pe langa mine , iar parca io statea pe loc, ‘What the fuck’, astia nu-s oameni normali. Ulterior am aflat ca ei auveau cuie pe talpa ,care ii ajutau sa nu alunece pe gheata si le permiteau sa alerge.
La un moment dat se termina gheata , recuperez , si chiar depasesc doi , carora le-am dat un avans bunicel , dar aproape de finish din nou si-a facut aparitia gheata , si astel am terminat pe locul 6 , foarte aproape de locul 3 , sub un minut. Locul 1 a fost ocupat de triatlonistul Diaconesu la egalitate cu Nusu.
Dupa finish nu aveam stare si am plecat in intampinarea prietenilor , astfel am ajuns pana la belvederea de la Prapastia Ursilor unde m-am intalnit cu Teddy si cu cativa prieteni de la salvamont: Adi , Codin , Scretch.
Intors inapoi la start mi-am primit diploma restanta , cea de locul 1, castigata asta vara.
Eu am scos 1 ora si 37, Cornel a scos 1 ora 48, a urmat Gabi , apoi Cata Chitu si ultima dar nu cea din urma Teddy , care a ocupat locul 3 la fete. (de precizat ca Teddy a intrecut si un baiat :D)
As mai aminte de Sise care au ocupat locurile 1 si 2 ( Cornelia 1 si Silvia 2), Mihai de la Truly care a scos 1 ora 47, cam tot atat a scos si Orlean Mihai , iar Paul de la FDC in jur de 1 ora si 50.

Concluzii:
- as putea numi concursul asta : ‘Start in antrenamente Postovaru Night’
-a fost un concurs fain in care am dat cat am putut din mine , la antrenamentul pe care il am pana in prezent cam acesta e nivelul.
-Cornel a scos un timp foarte bun , lucru care ii da mari sperante in privinta anul competitional de anul asta
-Gabi si el s-a clasat bine , el fiind foarte constant
-Cata Chitu nu a prins o zi buna , si el fiind afectat de sesiune
-Teddy : FELICITARI SI LA MAI MARE !

Maine tura in Bucegi