Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

29 august 2010

Remarcare Bucegi – Reloaded

Cand: 28.08.2010-29.08.2010
Cine: Eu , Cornel , Oana , Andrei , Iuli , Alex, Heea , Aris , Catalina
Unde : Bucegi
De ce: Remarcat cu stalpi indicatori potiunea dintre Scara si OmuDupa ce in iunie am plantat stalpi indicatori pe Valea Ciubotea pana pe Varful Scara (vezi aici) , acum a venit momentul sa plantam stalpi indicatori intre varfurile Scara si Omu .

La 7 am plecat cu autobuzul spre Bran , de aici am urcat pana la Omu pe Valea Ciubotea.


privind spre Crai

Spre dupamasa am ajuns la Omu , am mancat , ne-am plantat in refugiul salvamont , am mancat , si ne-am pus pe munca . Initial in prima zi trebuia doar sa vopsim niste stalpi , urmand sa-i montam a doua zi . Insa nea George de la Statia Meteo ne-a anuntat ca a doua zi va venit ploaia , asa ca ne-am hotarat sa facem in acea zi toata treaba .
Zis si facut , inarmati cu rangi , harlete si stalpi am pornit la plantat de stalpi .


domn' presedinte in plina activitate
chiar si fetele pun umarul la munca
Aris , zis Perchiu :))
trupa de soc

In total am plantat 15 stalpi . Despre plantatul unui stalp … , ce pot sa spun , groapa adanca de 70 de centimetri , in conditiile in care solul nu era chiar propice acestor activitati . Apoi cara bolovani , apoi taseaza , apoi vezi ca nu l-am orientat bine si chinuiete de 2 ori mai mult sa-l scoti .

Pe seara am terminat si noi cu treaba , ne-am dus la Cabana de am mancat , am baut un ceai facut de nea George de la meteo si apoi ne-am retras la refugiul salvamont . Cum aveam o chitara la noi , am mai zdranganit noi la ea , apoi ne-am bagat la somn , pentru ca fusese o zi lunga .

Noapte a venit furtuna de care ne spuse nea George iar de dimineata am luat-o la vale pe Valea Cerbului spre Busteni . Pe la 2 am ajuns in gara si am plecat cu trenul de 5 , care ca de obicei , a venit la 6 si ceva .

Concluzie : A fost un weekend productiv , dupa care in urma muncii noastre a ramas ceva benefic .

4 comentarii:

 1. Ti se parea ca nu se vede poteca bine sau de ce ati facut ceea ce ati facut ?!

  RăspundețiȘtergere
 2. Domnule Anonim , nu stiu de cate ori ai fost tu in Bucegi , pe timp de ceata ,pe timp de noapte sau pe timp de iarna ?
  Raspunsul este , cred , niciodata , altfel nu si-ar fi avut rost aceasta
  intrebarare/exclamatie .
  Pana la momentul cand vei fi nevoit sa te folosesti de stalpi , iti doresc poteci insorite si evidente !

  RăspundețiȘtergere
 3. V-ati tampit la cap mai copii :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Mai baieti... Sunt locuri, in toti muntii din aceasta tara, unde trebuie refacute marcajele doarece sunt greu vizibile in anumite conditii meteo si in plus nu au gresit cu nimic facand asta.

  RăspundețiȘtergere