Pagini

Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

23 august 2010

Baia de Fier –Pestera Muierii


20.08.2010-22.08.2010

Trofeul Hai-Hui , Muntii Parang – Baia de Fier


Cum majoritatea celor din CPNT au fost plecati o saptamana in Tabara de Vara in Cheile Carasului , ne-am intalnit cu toti direct in tabara de baza. Eu am plecat cu o zi inainte la concurs , facand un popas de o noapte ,la mine la tara , undeva pe langa Horezu .

Ca de obicei ,Vineri seara este momentul rezervat reintalnirilor cu prietenii nostri de la celelalte cluburi . Cum am ajuns mai repede decat ceilalti colegi ai mei , m-am cuibarit intre cei de la Sandru .

Pe seara ne-am intalnit cu totii ,am facut echipele si apoi ne-am asezat la focul de tabara , unde am stat pana spre dimineata .

Sambata dimineata ne-am trezit pe la 7 si ne-am pus sa mai repetam pentru teoretice. Apoi pana am mancat s-a facut 9 si am intrat in concurs .

Dupa teoretice am pornit in traseul de regularitate care a constat in padure , padure si pe alocuri zone presarate cu padure . Bun daca te-ai fi aflat intr-o zona unde nu ai altceva , asta e , dar bai tata , suntem in Parang , unul dintre cei mai mari munti ai Ramaniei si tu ma bagi doar prin padure , las-o naiba de treaba.

Putina prezentare a zonei , tabara a fost amplasata la 4 kilometri de Comuna Baia de Fier , pe raul Galbena . Din tabara de baza in loc ca traseul sa urce pe vale in sus , spre inaltimile Parangului , cum ar fi normal si firesc , traseul de regularitate urca muchia din dreapta vaii si cobora apoi spre Baia de Fier si se lasa inapoi pe firul apei in dreptul Pesterii Muierii , unde a avut loc alpinismul si orientarea . Apoi de aici traseul a urcat pe muchia din dreapta vaii si cand s-a intersectat cu golul alpin si cu inceputul maretiei Parangului , traseul a coborat printr-o zona de toata jena , pentru un traseu intr-un loc ca acesta ,direct in tabara de baza .

Si la orientare au cam facut-o de oaie , organizatorii incurcand dolina cu mamelonul si incurcand codurile posturi . Proba de alpinism a fost singura proba care le-a iesit .

Cand am ajuns la inceputul golului alpin , ne-am rugat de baieti sa ne lase sa mergem si noi pana la releul de la Ranca , care era cam la o ora de mers dus-intors , dar bine-inteles ca cei din acel post , care erau adevarati muntomani , cred ca aveau ceva opt miari la activ , s-au cam revoltat , cum adica nu va place traseul pe care l-am facut . Raspunsul lor a fost ca nu avem voie sa mergem pentru ca acel plai , aparent prietenos ( cel putin mie asa imi parea , no... probabil ca stiau ei ce stiau ) este periculos si ca ei nu isi asuma nici o responsabilitate si daca vom merge ,vom fi descalificati .

Pana la urma ne-am resemnat , ca de tata , n-ai cu cine si am luat-o la vale pe acea « zona super periculoasa » care potrivit celor din post «era plina cu bolovani pe sub frunze » . Bun , versiunea noastra , o coborare infecta prin padure , marcata de ei .Baieti cu toate regretele , nu mi-a placut traseul , no acum imi cer scuze , dar nu va condamn , sigur a fost un traseu frumos .......pentru voi .

Intr-un sfarsit am ajuns in tabara , unde surpriza majoritatea echipelor erau in tabara , ei intorcandu-se direct pe drumul forestier .Ei nu au mai facut partea a doua de traseu si s-au intors direct in tabara , dar nu de buna voie , nu au mai fost lasati de organizatori sa continue de la 4 , pentru ca e periculos , doame fereste ii prinde intunericul pe participanti.
Cat timp fetele si Fredy au repetat cantecele , eu ,Cornel si Iuli ne-am stors creierul pentru un umor .
Pe la 22 a inceput culturalul , care a tinut pana pe la 2 si apoi am continuat ca de obicei , intre prieteni , la focul de tabarasceneta de umorMenestreii :Verde Galati
After party

Duminica dimineata , ziua crosului , m-am trezit ca de obicei cu vreo ora mai repede , deci la 7 , ca de obicei pamantul se invartea cu mine , dar nu am mai castigat ca de obicei. Ma batut Daniel Lupulescu , el facand parte din echipa Romaniei de Alergare Montana , asta descoperind azi ( luni ) vazandu-l pe blogul Corneliei la Calificarile pentru Campionatele Mondiale de Alergare Montana . Stiam eu ca l-am mai vazut pe undeva, dar nu stiam unde , pe blogul Corneliei si la Maratonul Piatra Craiului in 2008, el scotand atunci 4.34 .

Ca de obicei a urmat premierea si drumul spre casa .

Rezultate :
-Teoretice : CPNT 1 –locul 2
-Orientare :Cornel locul 1
-Alpinism :Bejan locul 1 , Daniela locul 1 , Mirela locul 3
-Cultural :locul 4
-Cross : Eu locul 2
-General Trofeu : locul 2
-General in Federatie : locul 1

Din tabara am m-am intors cu cei din Floare De Colt .Dupa ce am plecat am vizitat Pestera Muierii si apoi am venit pe Transalpina . Foarte faina Transalpina , cand va fi gata , va fi mai faina ca Transfagarasanul , insa mai au cativa kilometri de asfaltat , dar nu multi.

Pestera Muierii Transalpina
Lacul Oasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu