Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

23 august 2012

Iorgovanu Night Run

19.08.2012

Site oficial: click aici

De “Noaptea Iorgovanului” cum i-am tot spus eu, am auzit de la RTR. De cum am auzit m-a incantat idee si mi-am propus sa nu ratez aceasta cursa. Este foarte bine ca incet, incet, incep lucrurile sa se mai diversifice, ca deja parca ne-am saturat de acelas cliseu, al maratonului, de bucle bagate aiurea numai sa scoti amarati aia de  42 de km sau de 21 in cazul semimaratonului.  Daca ne referim la alergarea montana,  este clar ca poate a fi aproape imposibil sa scoti acei 42,195, mult mai important este ca traseul sa fie placut, frumos si progresiv. In plus avem nevoie de curse scurte, avem cateva maratoane, care sunt de referinta, pe care lumea nu le rateaza, ce vine peste mi se pare putin fortat. Si cel mai important, cred eu, nu avem foarte multi sportivi care sa reziste un maraton in fiecare saptamana.

Am inceput asa deoarece baietii de la Clubul Alpin Valea Jiului, vor ca la anul sa transforme Noaptea Iorgovanului in Maraton.  Da idee este super sa prinzi rasaritul intr-un maraton… dar daca vor renunta la tura de 15 km nu va mai veni aproape nimeni. Daca vor face 2 ture, la cea de maraton, vor avea 5 oameni. Da eu recunosc ca daca va exista maraton, acolo ma voi inscrie, imi surade mult idee, dar consider ca lumea nu este, inca, pregatita pentru asa ceva. Exemplu, la Retezat Maraton, din Rausor, la proba de maraton au terminat doar 5. Atunci intreb,se merita efortul organizatorilor sa mai organizeze tura. Totusi trebuie sa ne uitam si cui ne adresam…. Mai ales ca o cursa de noapte de 40 de km va fi foarte greu de organizat.
Parerea mea este ca ar trebui sa se mai astepte, macar un an, sa se observe cum evolueaza lucrurile si apoi baietii sa organizeze si o tura lunga.

Ma bucur enorm ca apar si curse facute din pasiune si nu numai concursuri facute, doar pentru a fi facute. Aici vreau sa mai amintesc si de Cindrel In Alergare si de Retezat Trail Race, curse organizate din pasiune, de oameni atenti pana in cel mai mic detaliu ca totul sa iasa bine.

Puncte pozitive:  voluntari multi si de treaba, organizare buna, fara scapari, traseu marcat foarte bine, noi ne-am ratacit vreo 6,7 minute, dar exclusiv din vina noastra, atmosfera dupa concurs faina, premii mari si lista continua.

Puncte negative: start la 1, se putea foarte bine da la 22, la anul cu siguranta se va rezolva si problema asta.
Concentrare mare:)
Incalzire

Cat despre cursa in sine, am ajuns in zona de concurs dupa o plimbare prin Fagaras si o escala prin Ramnicu Valcea. Principalii concurenti rivali erau Loli Suciu si Alin Tanase. Pe cei 3 km de sosea am mers impreuna, tot schimbandu-se cel din fata. Dupa intrarea in padure am atacat eu, si astfel noi 3 ne-am detasat de restul plutonului. Pana la urcarea mai abrupta spre stana Scorota am fost primul, cand m-am oprit sa ma mai golesc de lichide. De aici i-am tot urmarit pe baieti. Planul era sa stau in spatele lor, la o distanta decenta, in asa fel incat sa merg singur, dar nici sa nu-i pierd. Am vrut sa merg singur, sa vad cum ma simt pe noapte, ca antrenament pentru UTMB. Cum venea un pic de coborare, ii prindeam, apoi pe plat ramaneam un pic in urma. Dupa Pietrele Albe, i-am ajuns, de aici ritmul crescuse, deoarece intram pe ultima parte a cursei. Alin si Loli fugeau de mine, eu fugeam dupa ei si astfel  ne-am ratacit toti 3, vreo 6/7 minute. Ne-am trezit in mijlocul jnepenilor. Degeaba se vedea postul in fata , eram in mijlocul jnepenilor. Cea mai inteleapta decizie a fost aceea de a stinge frontalele si de a vedea unde este muchia si de a ne intoarce in traseu. Pana am revenit  in traseu, ne-a ajuns locul IV.

Dupa Piatra Iorgovanului a fost doar coborare si asta ma avantaja pe mine. Pe prima bucata, am stat in spatele lui Loli si ne-am detasat de Alin. Apoi pe la jumatate, dupa ce l-am tot presat pe Loli, acesta m-a lasat in fata si m-am detasat repede si de el. Cand in spate nu se mai vedeau frontalele acestora, am lasat-o un pic mai moale.

Dupa 1h36 am terminat pe locul I Iorgovanu Night Run. Loli a venit dupa 17 secunde pe II iar Alin a terminat cam dupa 30 de secunde pe III. La fete a castigat Geanina.


 Bravo Loli
Mersi Alin si Loli pentru cursa pe cinste:)

Dupa concurs am stat la focul de tabara pana dimineata la premiere.


 premiere
 Fasole la ciaon

Cam atat despre meleagurile autohtone, de maine intr-o saptamana incepe adevarata provocare….  

Teaser UTMB 2012:

5 comentarii:

 1. SA FIE CU NOROC SI BAFTA! :D ASTEPTAM SUPER POVESTEA DE LA UTMB.

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo! Succes la UTMB. Acolo va fi cam greu sa ramai singur la cata lume participa. Sunt sigura ca iti va placea, este o experienta nemaipomenita. UTMBul ramane una din cursele cele mai frumoase si bine organizate. Mult succes si sa nevedem cu bine.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ma bucur sa vad aceasta descriere, felicitari pentru participare si noi multumim de complimente! Bafta in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 4. Balane, cand ne scri despre Mont Blanc, ca inebunesc aici pe scaun ... ?!?!?!

  RăspundețiȘtergere