Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

22 iulie 2010

Marathon 7500- editia a-II-a

Data:15-19.07.2010
Link:http://www.marathon7500.cpnt.ro/
Base camp: Salvamont Pestera


Iata-ne si la a-II-a editie a Marathon7500 , organizat de CPNT in Muntii Bucegi . Acum la a doua editie , putem spune ca suntem mai experimentati decat anul trecut si am incercat sa organizam totul la modul cat mai profesionist si sa fim cat mai dedicati concurentilor .S-au si facut cateva modificari fata de anul trecut , respectiv s-a introdus si o tura scurta , pentru cei aflati la inceput de drum in acest sport, pentru ai motiva ca in viitor sa se inscrie la tura lunga, au existat posturi de realimentare, in Omul concurentii au primit apa minerala si Cola iar in Ciubotea au primit paste cu sos si cu cascaval .

Concurentii : Chiar daca nu in numar foarte mare , pot spune ca au fost numai oameni faini , multi dintre ei prieteni prieteni buni de pe munte sau de la concursurile de peste an : Dani Spulber , Fane ,Alex si Elena , Gianina si Alin ,Sisele,Nushu, Ioana Ciulei, Radu Diaconescu , Adi Valean ,Gabi Solomon ,Mihai –Truly. Si sunt doar cativa , care mi-au venit acum in minte.

Inca dinainte de start favoriti nostri au fost Dani si Fane , Dani fiind simpatizant CPNT , el participand la multe activitati alaturi de noi. Dar stiam ca au concurenta puternica , orientaristii Bogya Tamas si Suciu Simion – Inov-8 Team.

Dupa ultimul examen din sesiunea asta , am ajuns si eu joi dupamasa in tabara de baza . In Pestera am ajuns trecand muntele , respectiv urcand Jepii mici, apoi Babele si apoi la vale pana in tabara de baza .

Startul s-a dat la ora 6 pentru cei de la Elita iar la 7 pentru cei de la HobbyEu si Cornel ne-am trezit la 4 si ne-am dus in CP 2 , Poiana Stanii.

La noi in post primii care au venit au fost Inov-8 Team iar dupa
12 minute Sponser Team ( Dani si Fane).

Dupa vreo 8 ore de stat in post , pe la 3 am plecat si noi .Am plecat pe traseul de concurs , pe Piciorul Pietrii Arse, unde l-am cam alergat pe Cornel , facand pana in Piatra Arsa o ora si un minut.

Din Piatra Arsa , Cornel a coborat in tabara cu o concurenta accidentata , iar eu mi-am continuat drumul spre Babele.

Pe drum spre Babele a inceput sa ploua , dar destul de marunt si neamenintator , dar odata ce am ajuns la Babele , a inceput o ditai furtuna.

Pana a incetat furtuna , am facut si eu un popas vreo ora in post la Babele. Apoi facandu-se iar vreme faina , am plecat spre Omu.Aici am stat pana spre seara incurajand si facand poze concurentilor.Odata cu lasarea serii m-am lasat si eu la vale , pe Obarsie, ca inghetasem rau pe Omu.
La 2 si 17 , a aparut echipa castigatoare , formata din Dani si Fane , ei terminand in 20 de ore si 17 minute .


Ziua de sambata a fost dedicata in continuare asteptarii concurentilor .Seara , respectiv noaptea am petrecut-o in stilul nostru , la focul de tabara , pe acorduri de chitara .

Duminica dimineata a avut loc si premierea , apoi toata lumea a plecat spre case.


Eu am mai ramas o zi , am dormit in Strunga , apoi am trecut muntele prin Piatra Arsa si am coborat pe Schiel in Busteni.

Va asteptam si la anu !

4 comentarii:

 1. Multumim inca o data de aceasta ocazia pe care ne-ati oferit-o. Va multumim pentru tot... si pentru supa fierbinte de la sosire, pe care ai uitat sa o mentionezi ca un plus fata de anul trecut. Cum am ajuns dis-de-dimineata supa a picat la fix :) Ca sa nu mai spun de delicioasele paste cu sos si cascaval de la Ciubotea, sau de Cola si apa de la Omul.
  Tot ca un plus adus acestei editii au fost si oamenii din posturi, care cred ca au capatat experienta de anul trecut :)
  Felicitari tuturor organizatorilor!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut! Tin sa va felicit pe toti CPNT-istii pentru organizare! Intr-adevar, ne-ati ajutat si ne-ati oferit tot ce se putea! Chiar s-a simtit, sau cel putin in ceea ce ma priveste, imensa mobilizare de oameni in posturi, si faptul ca s-a carat apa si cola la Omu (o adevarata binecuvantare) ne-a ajuatat sa razbim in aceasta lupta cu noi. Aaaa....si pastele, yammy, delicioase, si bineinteles foarte binevenite si ele.
  Multumesc pentru incurajari....si ne vedem la anu' sau poate ni se vor intersecta potecile.

  Inca o data multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ma alatur felicitarilor de mai sus, organizarea si oamenii de la posturi au fost extraordinari!

  RăspundețiȘtergere