Pagini

Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

28 iunie 2011

Tura integrala Marathon 7500

18-20.06.2001

Eu si Bogdan mic

Dupa cateva ore petrecute acasa, intors din Bucegi(http://tanar-si-liber.blogspot.com/2011/06/bucegi-pe-traseul-de-7500-partea-i.html ), m-a sunat Smendre si m-a chemat la o bere sa vorbim despre traseul de 7500. La bere mi-a spus ca merge sa faca toata tura si pana la urma m-a convins si pe mine sa-I insotesc macar in prima zi. Cum am participat la atatea concursuri, care te costa ceva si bursa mea de student e un fel de bataie de joc, am reusit sa raman fara nici un ban in buzunar. Norocul a venit din partea lui Teo care si-a facut mila de mine si mi-a dat cateva bonuri de masa.

Si iata-ma dupa nici 30 de ore inapoi in Bucegi. Trupa care ataca Bucegiul era formata din Smendre, Bogdan mic si Ruxi, la care m-am alaturat si eu.

Gandindu-ma ca poate o sa raman peste noapte, mi-am luat la mine si sacul de dormit si izoprenul, deorece cu 2 zile inainte in Tiganesti a fost cam nasol direct pe prici.

Si am inceput pe jepii mici, pe care eram a doua oara in 50 de ore. Pentru inceput m-am simtit destul de obosit, era clar ca nu eram refacut dupa tura precedenta. Dar incet, incet pana la Caraiman m-am incalzit si s-a schimbat un pic situatia.

Ca sa nu o mai lungim si sa trec direct la subiect, pe drum spre Caraiman, Smendre a primit un telefon important, prin urmare era anuntat ca trebuia sa coboare a doua zi. Astfel am fost anuntat ca trebuie sa fac toata tura. Cu toate ca mai aveam ceva treaba luni, constrans de situatie, am ramas cu Bogdan mic sa facem toata tura de maraton si sa facem trackul GPS.

Inca de cum am intrat pe traseu ne-am intalnit cu o groaza de alergatori care se antrenau pentru 7500. De precizat ar mai fi momentul cand ne-am intalnit cu Catalin. Cum noi aveam bagaje destul de mari, nu mergeam intr-un ritm foarte alert si astfel ne mai intreceau cate unii, altii. Pe unii ii stiam, pe altii nu. La fel a fost si cu Catalain, a trecut in graba pe langa noi, iar eu am incercat sa-l tin de vorba.L-am intrebat daca vine la 7500, daca a mai participat pe la concursuri, iar el din goana lui, mi-a raspuns peste umar ca vine la 7500 si ca a mai participat la EcoMarathon si Hercules. Eu atunci i-am spus ca si eu am fost si tot peste umar m-a intrebat cat am facut la Hercules. Dupa ce a aflat cat, 4.59, s-a schimbat la fata si s-a intors de a dat noroc cu mine si de atunci nu am mai scapat de el : )). Daca planul lui initial era sa urce jepii mici si sa coboare prin Sinaia, fiindca a dat de noi, a ajuns sa mearga prima data pe noapte pe munte si nu pe oriunde, pe Bucsoiul, apoi a dormit pe o masa la Omu.

Catalin

Itinerariul a fost urmatorul, am plecat din Busteni, am urcat pe Jepii Mici, am coborat in Pestera, apoi pe Obarsie am ajuns pe Omu. Aici ne-am intalnit cu o groaza de participant. In continuare am coborat Valea Cerbului, am continuat cu Gura Diham, Poiana Izvoarelor, iar in Prepeleag s-a lasat bezna. Astfel am urcat Bucsoiul pe noapte si pe la unu eram la Cabana. Aici am dormit la cort in spatele cabanei.

In a doua zi ne-am trezit pe la 8 jumatate, dar ne-am urnit pe la 9 jumate. Am continuat cu Valea Ciubotei, la refugiul salvamont facand un popas de am mancat o ciorba si un pireu facut la primus.

Pe la 13 am pornit spre Saua Polite, apoi am atacat Valea Gaura. Pe aceasta ne-am miscat destul de greu si intr-un final am ajuns ultima oara la Omu.

spre Saua Polite
Valea Gaura

Ultima oara la Omu

In continuare, am urmat traseul de 7500 spre Refugiul Batrana, apoi am coborat spre Gutanul, urmand ca spre Saua Strunga sa admiram un apus frumos.

Apoi in Padina mi-am luat un corn cu ciocolata, iar spre Pestera ne-a plouat putin. La Salvamont Pestera ne-am pus cortul in a doua noapte.

In continuare a plouat toata noaptea, dar de dimineata s-a facut frumos si astfel am pornit spre Saua Laptici, unde m-am despartit de Bogdan, care avea ceva probleme. El a urcat direct in Piatra Arsa si ne-am intalnit ulterior.

Astfel din cei 4 care plecasem, din singurul care nu facea tot traseul am devenit singurul care am facut tot traseul.

Ramas singur am continuat spre Cabana Cuibul Dorului, apoi pe partiile de schi din Sinaia spre Cota 1400. A urmat drumul spre Poiana Stanii si apoi ultima urcare, cea pe Piciorul Pietrei Arse. In Piatra Arsa m-am reintalnit cu Bogdan, care tragea un pui de somn, apoi cu Drumul lui Shill am incheiat tura de maraton.

In Busteni am savurat o Cola si apoi ne-am pus la stop. Si de data aceasta am avut noroc si astfel ne-am reintors in civilizatie.

Bucegiul vazut de la intrare in Sacele

In concluzie am reusit sa fac si eu tura de 7500 legata, a fost o tura faina, care m-a deconectat foarte mult, avand impresia ca cele doua zile jumate au durat o saptamana si. Daca la inceputul turei eram destul de obosit, la finalul acesteia prezentam o forma de zile mari, probabil s-a obisnuit organismul cu efortul si ma simteam in stare ca dupa o Cola si o ciorba calda sa fac din nou traseul. De aici odihna pentru ca peste 5 zile alerg la Maraton Apuseni.

Cat de curand voi revenii cu o descriere detaliata a turei.

Un comentariu:

  1. M-am intalnit si eu cu Smendre duminica pe langa Omu, care zicea erau doi CPNT-isti plecati sa faca track-ul complet, planu initial era sa fi coborat si eu pe Ciubotea dar pana la urma din cauza orei tarzii m-am limitat la o urcare pe Bucsoiu si o coborare pe cerb.

    Oricum a dat ceva roade antrenamentul asta prelungit.

    RăspundețiȘtergere