Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

12 aprilie 2012

In Ciucas la schi pe ploaie

  • Cine: Eu, Nicu, Oana, Andrei si Marius
  • Cand:8.04.2012

Dupa Semimaraton Interspot Brasov am vrut sa mai profit de zapada si sa fac un schi. Ideea a venit imediat dupa concurs, de la Nicu.

Dupa concurs n-am mai ajuns acasa si am mers direct la concert Travka. Dupa concert am ramas in Brasov la Cezar, urmand ca a doua zi sa ma trezesc mai devreme si sa ajung acasa sa-mi iau schiurile.

Daca inainte de concert eram vreo 15 care ar fi trebuit sa mergem in tura, dupa concert se anuntau vreo 30, dar supriza, de dimineata, cand m-au recuperat din Sacele, cand urc in duba, eram doar 5. Si eu care ma asteptam sa-i vezi cum vin, ca la nunta cu trei, patru masini. Dintre toti aceia care erau euforici cu o seara inainte, am gasit doar 4 oameni adormiti, care se intrebau, unde naiba mergem pe vremea asta.

Am lasat duba la intrarea pe forestierul de pe Valea Berii, apoi am luat schiurile in spate si am urcat pe forestier pana la Cabana. Aici am mancat si apoi ne-am pus pe schiuri. In unele zone, zapada fiind viscolita, am mers pe schiuri si pe iarba, pe jnepenei,pe pietre si de cateva ori le-am dat chiar jo din picioare.

Ce am uitat sa precizez este ploaia, care nu ne-a lasat in pace de la inceput pana la final. Atata apa nu am avut pe mine niciodata, pe sub haine, pe piele, curgand mici paraiase.

In Varf am facut si singurele 2 poze din tura si apoi la vale pe schiuri, pe Valea Tigaile. 


 Coborarea a fost foarte faina si ne-a facut sa uitam de ploaie, in cazul tuturor si de oboseala si nesomn, in cazul meu. Mare ne-a fost uimirea ca am putut schia pana la cateva sute de metri de masina.  Inca o chestie faina, pe care nu am mai intalnit-o pana acum, este ca  in partea inferioara a acestei vai, mai mult vilcel, din cauza furtunilor, peste stratul de zapada, care masura cativa metri, era un strat de frunze, prin care noi schiam. Sa schiezi prin frunze, dar fain, pentru ca pe sub era zapada, nu am mai vazut.


A fost o tura scurta si la obiect, pe la 15.30 eram inapoi la masina, dar totusi am facut si ceva treaba, 1000 de m dif de nivel la deal si 1000 si la vale, pe schiuri.

Cam atat si nu uitati, va astept la Marathon Brasov. Site-ul mai are nevoie de ceva adaugiri, dar in curand va fi complet, vom posta o descriere a traseului si cateva imagini de pe traseu.

Numai bine!

Un comentariu: