Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

4 ianuarie 2010

La multi ani 2010!

Cine:eu, Gali, Duracell, Monix,Iulia, Luci,Dani Spulber,Geta,Smedre, Timea, Bejana,Bejan,Irina ,Vlad,Anda,Bika,Marian, Raul,Gabi, Manu ,Ionut,Didi, Miti.
Cand :30.12.2009-03.01.2010
Unde :Doda Pili, Apuseni
De ce :Revelion

Sfarsit de 2009, ca de obicei nimeni nu prea stie ce ,cum ,unde si cu cine face revu . Daca pana acum am facut revelionul acasa la Manu in Valenii de Targoviste , anu acesta ne-am decis sa nu-i mai devastam casa lui Manu , asa ca ne-am cam divizat un pic , membri mai vechi au facut la Cornel acasa in Stupini, Andreea, Nicu , Sebi , Stef si Bubu s-au dus in Ucraina , iar eu cu cei amintiti mai sus mentionati am mers in Apuseni.

30.12
Pe la 10 ne-am intalnit in fata la Vlad , si am plecat 22 de omuleti spre Apuseni in doua masini mici si o duba.Eu am mers cu masina lui Dani.
Pe drum ne-am oprit in Sibiu sa ne uitam de niste geci si sa mancam o ciorba de burta la Kon Tiki.
In Huedini ne-am regrupat pentru ca duba a ramas putin in spate. De aici pana in Rachitele drumul a fost ok, dar din Rachitele pana in Doda Pili au urmat 17 km de forestier destul de naspa.
Vremea era foarte rea, era destul de cald si ploua, motiv pentru care eu , Dani si Miti eram foarte mihniti pentru ca noi ne adusesem schiurile de tura.
Ne asteptam la casa pe care urma sa o inchiriem sa fie destul de modesta, dar cand am ajuns acolo am ramas toti surprinsi si poate un pic speriati de ce lux era, eram speriati la ce daune am putea provoca. Am avut la dispozitie doua camere pentru dormit , una mare pentru chefuit, doua bai si o bucatarie.
Ajunsi la destinatie , ne-am organizat un pic pe acolo , apoi chef toata noaptea.

31.12

Ne-am trezit cred ca pe al 10 , eu si Dani eram hotarati sa mergem la schi, acolo nu eram gram de zapada ,dar se vedea in departare o muchie cu ceva zapada. I-am intrebat pe cei de la Parc ce se vede si ne-au zis ca se vede Curmatura Vanata si se poate merge cu masina pana in Padis, care este la baza muchiei aceia..

defrisari

Zis si facut , am plecat doua masini mici spre Padis, insa la un momendat drumul forestier s-a infundat din cauza unei alunecari de teren. Pe acolo incepea sa se distinga ceva zapada apoasa. De unde am lasat masinile pana in Padis mai erau vreo 7 km.
pan' aici s-a putut ajunge cu masina

schi-ierbism

poate sus e mai ok?

Am mers putin cu schiurile in spate apoi le-am pus in valoare , dar fara foci , nu aveam nevoie de ele , pentru ca zapada era apoasa si nu prea aluneca . La vreo 1 Km de Padis am gasit o fata cu ceva zapada (intercalata cu iarba), ne-am facut un pic damblaua acolo , apoi unii s-au dus pana la Cabana Padis, iar altii s-au intors la masina.
Dupa ce am ajuns inapoi m-am dus cu Dani dupa lapte la niste localnici foarte primitori , care nu ne mai lasau sa plecam , am povestit cu ei aproape toata viata lor. Foarte fain ca mai exista asa oameni !
A urmat revelionul, ce pot spune , distractie la maxim.

01.01

In prima zi din an am fost cam puturosi, am stat toata ziua in casa, am povestit , am cantat la chitara, am facut gratar, si din nou seara muzica , dans , buna dispozitie.


02.01

In ultima zi de sejur ne-am dus la Pestera Zmeilor impreuna cu Rangerii de la Parc, ca re se afla in apropierea Cheilor Somesului Cald. Aceasta pestera este interzis accesul , deorece aici se afla cel mai mare depozit de schelet de urs de caverna din Romania. Ce am gasit in aceasta pestera m-a uimit , mormane de oase de urs. Pacat ca aceastei pesteri nu i-se atribuie atentia cuvenita si ar trebui inchisa cu un grilaj. Cu toate ca este vizitarea este interzisa , multi vin in vizita la aceasta pestera, si multi vin si fura oase.
Apoi am fost din nou la lapte. De data asta le-am luat cu noi si pe Bejana si Geta. Iarasi ne-au tinut foarte mult acei localnici , cred ca vreo ora si ceva.Am plecat de la ei cu promisiunea ca vom trece pe la ei si la vara cand vom veni cu bitzele.
Seara am fost in vizita la crasma in sat, iar distractia a continuat pana dimineata.


03.01

Iata ca trebuie sa si plecam , ne-am trezit pe la 10 am mancat ,am facut bagajele, am facut curat , a urmat o portie de bulgareala , parca cineva vroia sa ne faca in ciuda,a inceput sa ninga exact cand trebuia sa plecam, poza de grup si pe la 12 am plecat spre case.

Drumul era acoperit cu zapada si cum Dani avea cauciuri de iarna doar pe fata , spatele aluneca destul de tare.

Pe la 6 am ajuns in Targu Mures , ne-am oprit acasa la parintii lui Timea , unde am mancat si am plecat spre Brasov .Drumul nu a fost lipsit de peripetii si astfel inaintea de Padurea Bogatii, cand a fugit spatele masinii,si am reusit sa ne intoarcem pe contrasens si sa ne oprim intr-un damb pe marginea drumului, fara de care probabil ne-am fi rasturnat. Am avut mare noroc ca nu venea nimeni pe contrasens.Masina nu a patit nimic inafara de o roata rupta pe care am schimbat-o cu cea de rezerva.
Pe la 12 jumate am ajuns cu toti in Brasov , am luat schiurile din duba , apoi Dani m-a dus pana acasa in Sacele , si el s-a intors inapoi spre Zarnesti.In concluzie a fost un revelion reusit in care ne-am distrat foarte fain si am vazut locuri noi.

Promisiune : La vara ne vom intoarce cu bicicletele in zonele acelea si vom sta o saptamana.

2 comentarii: