Pagini

Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

27 aprilie 2010

Alergare prin Moieciu de Sus

Data:24.04.2010
Participanti:eu, Nusu, Mihai Orlean si Adi Bostan


Initial trebuia sa merg cu Cornel si inca cativa confrati din CPNT sa cunoastem traseul de Ecomarathon.Ei vroiau sa faca doar tura dar eu vroiam sa si alerg. Asa ca dupa ce m-am intalnit cu Nusu in Solomon, am vorbit cu acestergem sa alergam pe traseul de maraton.
Zis si facut , pe la 9 am pornit din Bv , dar pana am ajuns in Moieciu de Sus si am mai stat la Mihai acasa la un ceai s-a facut 11.
Am inceput cu prima bucla, impreuna cu Nusu , Mihai si Adi.Cornel si compania erau undeva spre finalul primei bucle , asa ca ne-am gandit ca o sa-i ajungem.

Traseul incepe cu o bucata de 2 km de asfalt , prelungiti de 1,5 km de drum forestier.Apoi se traverseaza Valea Popi si se urca destul de sustinut prin padure.In aceasta zona ne-am intalnit cu prientenii nostri din Bucuresti , Truly.



Urmatorul punct important in prima bucla esta Scoala din Fundata , aici la maraton va fi punct de realimentare.Apoi se continua prin Fundata , mai urmeaza o urcare , destul de mica , si apoi la vale spre Moieciu.
A doua bucla am continuat doar cu Mihai.Cand am intrat in a doua bucla , Cornel era undeva spre sfarsitul primei urcari din aceasta bucla, dar apoi el nu a nimerit coborarea , asa ca nu ne-am mai intalnit.
Dupa ce am temininat cu Mihai a doua bucla , am mai stat la el acasa , unde am pus tara la cale impreuna cu el , Adi si Sisele.

Ne vedem pe 1 Mai ;)

25 aprilie 2010

Bike

Data:22-04-2010
Traseu:Brasov-Pietrele lui Solomon-Drumul forestier-Poiana Bv- Cheile Rasnoavei- Glajerie-Zarnesti ; 70 Km

Initial trebuia sa mergem in Sfantu Petru , pe Lempes, ca unii sa se dea cu parapanta , iar noi sa bem o bere cu Luci ,pentru ca a doua zi urma sa plece in Anglia.
M-am intalnit cu Dani pe la 13 in Piata Sfatului, el venind din Zarnesti prin Poiana Brasov.Apoi ne-am dus la Nicu , unde ne-a mai reparat bitzele ;).

asa se face un opt:)
Aici ne-am mai intalnit cu Andreea si Luci , si apoi ne-am dus la Ohaba de am baut o bere si am mancat o ciorba.
Pentru ca Andreea si Nicu trebuiau sa mearga in Sohodol , am zis sa facem o tura prin Postavaru. Locul de intalnire a fost pietrele lui Solomon , unde ne-am intalnit cu Smendre , Bejan, Irina si Nusu, care erau la catzarat.
Din Pietrele lui Solomon am urcat pe drumul forestier in Poiana, si de aici am mers cativa kilometri pe drumul asfaltat spre Rasnov , si apoi ne-am bagat in stanga pe poteca turistica ce merge in Cheisoara.







Aproape de Rasnov ne-am bagat pe camp spre Glajerie.Am mers ce am mers pe drumul de glajerie si amenintati de intuneric am luat-o drept pe camp spre Sohodol.
Am mers , cat am mers si apoi am intrat printre niste livezi si la un moment dat am intat printre cratere de balti , ce se intindeau pe tot drumul si nu aveai pe unde sa le ocolesti si astfel am fost nevoiti sa intram in balta pana la genunchi.La un moment dat am vrut sa trec pe bitza printr-o balta mai lunga , dar la un moment dat hop , spd-ul , blocat de la noroi , nu a mai sarit si poc in balta cu totul.Intr-un final am ajuns si in drumul de Sohodol, aici despartindu-ne de Andreea si Nicu , iar noi am luat-o spre Zarnesti. Din Zarnesti m-o adus Dani cu masina acasa , ca el avea drum in Bucuresti,dar mi-am uitat la el in masina ruxacul , cu cheile si cu portofelul in el :D
Maine alergare pe traseul ECOMARATHON.

20 aprilie 2010

Cu bitza in Valeni

16-18.04.2010

Dupa ce s-a amanat etapa de orientare din cadrul FRTE, nu am putut refuza invitatia lui Manu la facerea tuicii.Si astfel am plecat vineri pe la 11 pe bitze din Brasov impreuna cu Nicu si Andreea. In Bran ne-am intalnit cu Dani , care avea ceva probleme tehnice la bitza si a fost nevoit sa se intoarca acasa si sa-si schimbe lantul. Eu i-am tinut de urat si astfel am recuperat si pozele din tabara de iarna :D (http://tanar-si-liber.blogspot.com/2010/03/tabara-de-iarna-cuca.html ).Nicu si Andreea au continuat urcusul si apoi ne-au asteptat la iesirea din Fundata. In Podul Dambovitei ne-am oprit la o bere, iar apoi de la Dragoslavele am facut stanga si am luat-o pe scurtatura.

Dupa ce am iesit din nou pe DN, respectiv drumul dintre Campul Lung si Targoviste am fost asaltati de o multime de claxoane , asa-i romanul , cu o mana pe volan si alta pe claxon.
Intr-un final am ajuns si la Manu , ne-am intalnit cu Cornel mic si Bogdan, ei venind tot cu bicicletele , dar ei au plecat din Brasov mai repede.Pana la Manu punand la socoteala si intoarcerea pana in Zarnesti si drumul din Sacele pana in Brasov , am acumulat 130 de km. Aici butoaiele de tuica se tot umpleau ,iar noi eram nevoiti sa o degustam :D. Mai pe seara au aparut si Grasa, Bubu , Gali , Bejana si Monix.Apoi ne-am intins pana de dimineatza cu cantece , gratar , voie buna , povestiri in jurul focului.




Sambata au plecat Grasa , Bubu , Gali, Monix si Cornel mic in locul Bejanei, iar Bogdan a plecat cu bitza.
Pe dupamiaza am iesit la o tura cu bitza prin sat si prin livezi , cu Dani si cu Manu. Tura a fost faina , am fost in livezile lui Manu de meri si de peri , apoi am mers pe o muchie la intamplare ,iar apoi prin partile marginase ale satului.

Duminica ne-am urnit din nou la drum . De data asta ne-a insotit si Bejana pe bitza lui Dani ,iar acesta a mers cu cursiera lui Cornel mic.
In Podul Dambovitei iar apoi in Fundata ne-am oprit la o bere.
Dupa ce mai avusese o pana dupa Rucar, in Moieciu , Dani a facut 4 pene pe o portiune de vreo 2 km.Pana la urma la recuperat Bejana cu masina din Bran , si apoi ne-am mai oprit la un pahar de vorba in Rasnov in Pusca Lupi si dupa aceea directia acasa.

In concluzie a fost in Weekend reusit cu 250 de km stransi.

12 aprilie 2010

Prin Crai


Data : 10-11.04.2010

Initial trebuia sa fac cu Iuli tura de bitza pe traseul maratonului din Moieciu, dar cum cei de la meteo au anuntat ploi, am acceptat oferta lui Cornel si a lui Manu , de a merge in Crai.

Ne-am intalnit in gara la trenul de 8 spre Zarnesti eu , Iuli, George, Cornel,Catalina si Daniela.In Zarnesti ne-am intalnit si cu Bogdan , Cata Semeniuc si Ionut Bordea si apoi am plecat spre Curmatura.

In Curmatura ne-am despartit de Daniela, ea intorcandu-se acasa, apoi am continuat-o spre Saua Crapaturilor.

Aici am facut o poza si apoi am urcat pe Turnuri in Creasta.



Varful Turnu

In Saua Padina Inchisa eu si Bogdan am continuat creasta spre Varful Ascutit , ceilalti coborand spre Curmatura pe Lehman.




Zapada era destul de naspa si de sub piciorele noastre tot o lua la vale , putin ce e adevarat , dar daca ai fi taiat o fata ar fi fost nasol rau. Deci optiunea de a cobora pe Padinile Frumoase cadea , pentru ca trebuie sa tai valcelul in care se acumuleaza toata zapada din toata valea ce pleaca de la Ascutit.Asa ca ne-am hotarat sa ne intoarcem spre saua Padina Inchisa si sa coboram pe Lehman.

La cabana ne-am intalnit si cu Manu, Dorel si inca doi prieteni de-ai lor . Apoi ne-am pus la un joc de carti si mai tarziu am jucat mafia cu inca un grup de tineri din Sfantul Gheorghe.
La 11 s-a dat stingerea la Cabana , dar cu Bogdan si Iuli ne-am mutat la Refugiul Salvamont si am continuat seara cu o cantare.
Spre dimineata am plecat si noi la somn in Stana din Poiana Zanoaga
Ne-am trezit pe la vreo 9 , ne-am dus la Curmatura , am mancat , am mai jucat o carte si apoi am luat-o la vale.

Apoi ne-am mai oprit la o bere in Gura Raului apoi la una in barul de langa gara, apoi am organizat o cantare pe cinste in Brasov in Rapid, protagonisti acesteia fiind : Cornel mic , Bogdan si Vladut si la care s-au alaturat si grupul din Sfantul Gheorghe.